duminică, 23 septembrie 2012

"U" Jolidon 34-26 Muratpasa

Clujencele pregătite de Gheorghe Covaciu au început bine meciul inaugural de sâmbătă, din sala “Horia Demian”. Acestea s-au instalat la conducerea jocului încă din primele minute, când şi-au asigurat un avantaj de 2-3 goluri pe tabelă, scor 7-3 (minutul 11). Forma bună a gazdelor a durat numai 20 de minute, pentru că disciplinatele jucătoare din Turcia au început să recupereze din handicap.
Universitatea a plătit tribut gafelor individuale din apărare, speculate la maximum de formaţia turcă, care pornea cu şansa a patra în acest turneu de calificare în Liga Campionilor. Gazdele au înregistrat o primă sincopă în minutl 22, când Muratpasa a reuşit să egaleze pentru prima dată, scor 11-11!
Exasperat de ratările lui Carmen Cartaş, antrenorul Gheorghe Covaciu a operat şi prima schimbare. Clara Vădineanu a intrat pe postul de inter stânga, pentru a revigora atacul. “Injecţia” de forţă nu a ţinut pentru că turcoaicele au avut mintea mai limpede spre finalul primei părţi, când au reuşit să menţină un minim avantaj de 1-2 goluri. Universitatea a încercat în zadar să egaleze până la pauză, însă Clara Vădinenanu a fost eliminată în ultimele două minute, după un fault stupid cu mâna la gât asupra unei adversare (min. 28)!
Partida s-a încins după pauză, mai ales după mini-showul trupei clujene de hip-hop Personal, care a performat în stil propriu câteva din melodiile despre Universitatea, care i-au făcut celebri în rândul suporterilor “alb-negri”. Duşul rece aplicat de Covaciu la vestiare le-a trezit pe gazde, care au intrat în teren cu o atitudine total schimbată.
Clujul a reuşit să treacă în avantaj abia după 10 minute ale reprizei secunde. Semnalul de luptă l-a dat “războinica” Mihaela Tivadar. Interul lui “U” Jolidon a predat o lecţie modernă a războaielor cu turcii, când s-a bătut de una singură pe linia de 9 metri.Ea a pătruns în stil kamikaze prin apărarea debusolată a turcoaicelor, aduncându-şi echipa în avantaj după o “secetă” de 20 de minute, scor 22-21!
A fost momentul când cei aproximativ 1.500 de fani din “Horia Demian” au explodat şi le-au împins pe fete de la spate! Toată sala în picioare! Luptă U! Universitatea a refuzat să devină “paşalâc turcesc” şi s-a dezlănţuit pe semicercul advers. “Creierul” Mihaela Ani-Senocio a distribuit muniţia pentru asaltul final, unde gurile de tun Vădineanu, Tivadar sau Cartaş n-au mai greşit ţinta! Florina Chintoan a dus o incredibilă luptă corp la corp pe semicerul de 6 metri, demonstrând că rămâne unul din pivoţii de valoare ai României. În ultimele 10 minute, gazdele au reuşit să refacă diferenţa de 4 goluri înregistrată la începutul partidei, scor 27-23 (52).
Nimic nu se mai poate întâmpla! Universitatea a gestionat excelent finalul partidei, fără nici o şansă pentru Muratpasa, o formaţie care a venit la Cluj cu o bancă “scurtă”, adică numai 12 jucătoare în total. Clujencele au punctat la foc automat în ultimele minute, spre deliciul publicului, care a urmărit şi a cântat în picioare prima victorie a Universităţii!
Principalele marcatoare de la “U” Jolidon au fost Paraschiv şi Tivadar cu câte 8 goluri şi Chintoan cu 7.
Antrenorul Gheorghe Covaciu: Am suferit 40 de minute destul de rău, sper ca seara să fie un sfetnic bun pentru fete. Publicul ne-a dus spre victorie. E drept, Senocico a prins o zi mai slabă, este o fată de carcter însă şi sper ca mâine să joace altfel. Pe mâna lui Seno s-au câştigat multe partidei.
Text: Cosmin Lucaci

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu